Tentoonstelling DESIGN-A-BOOK – Wittockiana Brussel

12 februari – 30 april 2023.

DESIGN-A-BOOK - Wittockiana Brussel

De Wittockiana en het Atelier du Livre de Mariemont presenteren een tentoonstelling gewijd aan de hedendaagse praktijken rond boekontwerp in België.

Gedreven door hetzelfde doel, de studie en promotie van het boek als kunstobject, bundelen de twee instellingen hun krachten om de creatie op dit gebied beter zichtbaar te maken.

De tentoongestelde werken worden gekenmerkt door een mix van research en innovatie: ze stellen het medium boek zelf in vraag, maar ook zijn materialiteit, de manier waarop we lezen en schrijven, en de relatie tussen teksten en beelden.

DESIGN-A-BOOK omvat twee luiken:

– de presentatie van bijna 50 werken, geslecteerd door een jury van specialisten na een oproep in heel België. De keuze maakt de balans van het toegepast onderzoek rond de kunst van het boek tijdens de afgelopen vijf jaar. Boekbinden en boekontwerp, typografie, fotografie, performance en installatie behoren tot de gebieden die door de geselecteerde kunstenaars worden verkend.

– de tentoonstelling van het onderzoek en de innovatieve bindtechnieken zoals ontwikkeld door de vier laureaten van de Driejaarlijkse Beurs voor Boekcreatie en -ontwerp, geïnitieerd door het Atelier du Livre.

Een broodnodig evenement dat verankerd is in de hedendaagse productie van uitgevers, auteurs, beeldend kunstenaars en boekbinders !

Meer informatie op https://wittockiana.org/nl/tentoonstelling-design-a-book/