Info

BOEKBINDEN, ONTWERP EN RESTAURATIE

Kleine oplagen en unica

Tijdens haar studie Vrije Grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda, kwam Katja voor het eerst in aanraking met handboekbinden. Het liet haar niet meer los en zo werd het een belangrijk deel van haar afstudeerproject in 1992. Zij specialiseerde zich in het boekbinden middels de opleiding Boekkunst aan de Academie Berchem Beeldende Kunsten, Antwerpen, waar ze haar specialisatiegraad Boekkunst behaalde.

Sinds 2000 geeft zij haar passie voor het boekbinden graag door aan anderen door het lesgeven aan de opleiding Boekkunst, aan de Volksuniversiteit Breda en tevens via diverse workshops op scholen.

Soorten boekbanden

Japanse band
Bradel Band
Koptische band
Franse band
Gonetband
Karli Frigge band
Leporello
en meer….

TECHNIEKEN

Leer bewerken
Goud op snee
Titelzetten
Kapitaalband
Marmeren
Ontwerp

WAT KOST HET REPAREREN OF INBINDEN VAN EEN BOEK?

Deze vaak gestelde vraag is onmogelijk te beantwoorden zonder het desbetreffende boek gezien te hebben. Neem eerst contact op om een afspraak te maken, waarbij gezamenlijk bekeken kan worden wat de beste oplossing is en wat werkzaamheden inhouden.

ZELF LEREN BOEKBINDEN?

Het ambacht van het boekbinden, in combinatie met het creatieve van het ontwerpen, kun je niet overal leren. Ik geef les aan de Academie Berchem voor Beeldende Kunsten in Antwerpen aan de afdeling Boekkunst maar ook workshops en cursussen bij de Volksuniversiteit Breda en workshops op scholen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!